Implicarea familiei

Credem că este necesară implicarea familiei în procesul terapeutic și ne dorim ca fiecare părinte să fie informat cu privire la detaliile terapiei și procesului prin care copilul trece în cadrul programului de terapie. Credem că este vital să punem în mâna părinților instrumentele necesare și, coordonându-i îndeaproape, aceștia să poată deveni terapeuți excelenți pentru copiii lor.

Avantajele unui astfel de serviciu este acela că părintelui i se pot demonstra direct în mediul copilului principiile și metodele de lucru, coordonatorul lucrează direct cu copilul, dar și cu părintele, părintele este echipat cu informațiile necesare pentru a duce mai departe, până la următoarea întâlnire, demersul terapeutic.

Cum funcționează

1. Evaluare inițială: 3 zile consecutive, timp în care se lucrează pe stabilirea relației cu familia și copilul, se realizează interviul cu familia pentru a stabili care sunt nevoile copilului și ale familiei, se realizează evaluarea comportamentelor neadecvate, ale abilităților și cunoștințelor, se realizează un prim plan de intervenție care este demonstrat de către terapeut și exersat de către părinte.

2. Consultanță periodică: la fiecare 3 sau 4 săptămâni, 5 ore de lucru direct cu copilul și părintele, timp în care sunt evaluate vechile obiective, demonstrate și exersate noile obiective, respectiv 3 ore pentru descrierea detaliată a obiectivelor și modalitatea de implemetare a lor.

3. De-a lungul celor 3 sau 4 săptămâni părintele poate ține legătura cu coordonatorul via email, Skype sau telefonic.

Implică-te și tu!

Nu trebuie să fii terapeut sau specialist pentru a putea contribui la schimbarea unui destin. Trebuie doar să ai o inimă deschisă. Iar dacă ești pe acest site înseamnă că într-un fel sau altul te-ai intersectat cu poveștile acestor copii și tineri minunați și înțelegi nevoia lor.

Donează acum